1395-12-16 09:33
1640
0
36197
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان:

داعش بدلیل فعالیت‎های فرهنگی نتوانسته فاتحه ما را بخواند/ احصای سرانه مطالعه در استان از اولویت‎های ما نبود

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان با بیان اینکه کار فرهنگی انجام می شود اما نمود ندارد گفت: اینکه داعش تا کنون نتوانسته فاتحه ما را بخواند متکی به همین فعالیت های فرهنگی است.

به گزارش گلستان ما به نقل از پاسرو؛ حجت الاسلام علی اصغر فضیلت مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان  گلستان بعدازظهر امروز در نشست خبری مشترک با مسئول دبیرخانه کانون های مساجد استان در حوزه کتاب و کتابخوانی گفت: مسجد بسترساز بندگی و تحقق بخش هویت عبادی بندگان است و به همین دلیل از جایگاه ویژه ای برخوردار است.

وی کانون های فرهنگی و هنری مساجد را ذیل اداره فرهنگ و ارشاد و محل اجتماع فعالیت های مختلف فرهنگی از جمله کتاب و کتابخوانی خواند و افزود: اینکه داعش نتوانسته فاتحه ما را بخواند متکی به برخی فعالیت ها از جمله فعالیت های فرهنگی است.

حجت الاسلام فضیلت در پاسخ به این پرسش که چرا با وجود فعالیت های بسیار سرانه مطالعه کم است؟ متذکر شد: ابتدا باید ثابت شود که مطالعه کم است، فعالیت زیاد است منتهی نمود ندارد مانند بحث سرانه کتابخوانی که آمار واحد ارائه نمی شود.

نمی شود به طور قاطع گفت سرانه مطالعه کم است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان تصریح کرد: برای سرانه مطالعه آمارهای متفاوتی از سه دقیقه تا 30 دقیقه داده شده است  که این اختلاف در آمارها به این خاطر است که یک الگوی ثابت برای احصای آن دنبال نمی شود لذا نمی شود با قطعیت گفت سرانه مطالعه پایین است.

وی تأکید کرد: در تلگرام و شبکه های مختلف اجتماعی مطالعه صورت می گیرد، در اینجا غلط و درست و مفید و غیرمفید بودن منابع مطرح نیست صرف مطالعه مدنظر است لذا نمی توان گفت مطالعه انجام نمی شود.

احصای سرانه مطالعه در استان از اولویت های ما نبود

حجت الاسلام فضیلت احصای آمار مطالعه را امری مطلق و مورد وثوق ندانست و خاطرنشان کرد: بررسی سرانه مطالعه در استان گلستان جزو اولویت های ما نبوده بدلیل اینکه اولویت ها و کارهای بر زمین مانده دیگری از جمله تامین زیرساخت های مطالعه داشتیم ضمن اینکه معتقد هستیم اطلاعات آماری همیشه صد در صد و مطابق واقع نیست.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان ابراز کرد: تنها دستگاهی که می تواند در حوزه کتاب و کتابخوانی دخیل و بسترساز باشد اداره فرهنگ و ارشاد نیست بلکه هر مقوله ای که تبدیل به فرهنگ عمومی شود از حیطه مسئولیت یک دستگاه بیرون می آید.

در تامین زیرساخت های مطالعه کمبود داریم

وی با بیان اینکه هنوز در حوزه کتاب و کتابخوانی نیاز به تامین بسیاری از زیرساخت ها داریم، عنوان کرد: هنوز قفسه، زمین و کتاب به اندازه کافی نداریم که این امر بخشی از همین آُسیب های میزان سرانه مطالعه است.

اولویت اول ما حوزه رسانه است

حجت الاسلام فضیلت اولویت های بسیاری برای اداره کل فرهنگ و ارشاد استان گلستان برشمرد و با ابراز این مطلب که تنوع و تکثر در حوزه فعالیت های ارشاد به قدری زیاد است که مدام نیاز به بررسی دارد، متذکر شد: اولویت اول ما "حوزه رسانه" و حوزه هایی مثل هنرهای نمایشی، فرهنگ عمومی، هنرهای تجسمی، موسیقی و کتاب و کتابخوانی در رده های دیگر اهمیت قرار می گیرند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان با بیان اینکه در همه حوزه ها موفقیت های نسبی داشتیم، افزود: اعزام به نمایشگاه مطبوعات بعد از 10 سال و یا برگزاری جشنواره موسیقی جوان بعد از حدود 11 سال از جمله موفقیت هایی بود که البته کمتر از سوی رسانه ها به آن پرداخته شد.

فعالیت 68 کتابخانه باز در کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان گلستان

مهدی بیکی، مسئول دبیرخانه کانون های مساجد استان گلستان در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: بر اساس چشم اندازی که در نظر گرفته شده باید تا پایان 1404 تمامی مساجد دارای کانون فرهنگی و هنری شوند.

وی با اعلام این خبر که از سال 84 تا 92 حدود 240 کانون مساجد در استان تشکیل شده بود که اکنون افزایش دو براری داشته است، افزود: در حال حاضر از میان بیش از 2400 مسجد و حسینیه سطح استان در 654 مسجد کانون فرهنگی و هنری تاسیس شد.

بیکی همچنین اعلام کرد: کتابخانه های باز مساجد استان اکنون 68 کتابخانه است که در گذشته 92 کتابخانه بود که امروز برخی تبدیل به مخزن شدند، در مجموع نیز 252 هزار و 811 عنوان کتاب در کتابخانه ها موجود است.

مسئول دبیرخانه کانون های مساجد استان گلستان ابراز کرد: در بین سالهای 92 تا 96 تعداد 414 کانون جدید تاسیس شد که میزان کانون های تخصصی آن در سال جاری 18 عدد بود این در حالیست که در سالهای 84 تا 86 کانون تخصصی در استان وجود نداشت.

وی از وجود 28 نشریه تجربی در سطح کانون مساجد استان خبر داد و گفت: در کانون مساجد استان 27 گروه تئاتر، 38 کتابدار بیمه شده، 32 مدیر کانون بیمه شده، تولید 87 عنوان پژوهش و فعالیت 43 گروه سرود فعالیت دارند.

بیکی در پایان فعالیت های مختلف فرهنگی و قرآنی، آموزشی و پژوهشی، مهارت های فنی و حرفه ای، اردویی، فعالیت های مناسبتی، مراسم بزرگداشت ارزش هایی همچون شهادت، اطلاع رسانی و تبلیغات بویژه در فضای مجازی و طرح اوقات فراغت را از جمله اقدامات کانون های مساجد استان خواند.

فعالیت های اختصاصی مانند تاسیس گروه های تئاتر و انتشار نشریات نیز از دیگر اقداماتی بود که مسئول دبیرخانه کانون های مساجد استان گلستان به آن ها اشاره کرد.

انتهای پیام/

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.